Kermis

Hotels

Campings

Restaurants

Lunchroom-Cafétaria

Bed & Breakfast

Café

Bezienswaardigheden

 

De kermis in Zeddam is altijd feest

De kermis in Zeddam kent ook dit jaar weer vele leuke attracties. Zo kun je weer lekker botsen in de autoscooter. Rechts heeft er geen voorrang en boem is gewoon ho. Liefhebbers van echte nostalgie kunnen hun hart ophalen met de verschijning van de Rupsbaan. De reis voert over bergen en dalen waarbij het tempo steeds iets verder wordt opgevoerd. Plots klinkt de sirene en gaat het doek over de gondeltjes. De resi wordt voor even in het donker voortgezet. Een absolute familieattractie waar jong en oud plezier aan zullen beleven.

Voor de kleintjes maakt een fraaie Draaimolen ook dit jaar zijn rondjes. terwijl de smulpapen hun hart kunnen ophalen aan de vele typische kermislekkernijen die er te verkrijgen zijn. Waag je liever een gokje,...ook dat kan en wie weet ga je wel met een van de prachtigste prijzen naar huis. De kermis in Zeddam is altijd een feest. U bent van harte welkom!!

Tot 2013 was deze plek de locatie van de Zeddamse kermis.

 

In 2014 verhuisde het feest  naar het Gerrit Varwijkplein

 Ondernemers in Zeddam zijn ontevreden over de gedeeltelijke afsluiting van de 's-Heerenbergseweg vanwege de kermis. Ze wijzen verwijtend naar de organiserende schutterij. Die zit met de kwestie in de maag.
.Kermis
Zeddam mag naar Gerrit Varwijkplein "Wij zijn absoluut niet tegen de kermis, maar we vinden het onzin dat de weg wordt afgesloten", zegt Aart van Gent van hotel Eureka. Hij krijgt bijval van Rik van Dalen van hotel De Uitkijk en Frans van Remmen van het plaatselijke tankstation. Attracties Zeddam viert dit weekeinde kermis. Kermisattracties staan op het Gerrit Varwijkplein en de 's-Heerenbergseweg. Daarom gaat een deel van deze weg dicht voor doorgaand verkeer.Verrast De ondernemers waren vorig jaar verrast door de wegafsluiting en zeggen daarvan schade te ondervinden. De inzet was dit jaar de weg open te houden. Dat daarover geen overeenstemming is bereikt verwijten de ondernemers de schutterij. Ongelukkig In 2014, toen het feest verhuisde naar het Gerrit Varwijkplein, legde de gemeente de organisatie bij de schutterij. Ron Stigter, voorzitter van Schutterij Sint Johannes, is ongelukkig met de situatie. Hij zegt dat de verhuizing van de kermis naar het Gerrit Varwijkplein destijds niet had gehoeven. Hoe verder? Stigter weet niet hoe het nu verder gaat. "We willen heel graag een kermis, maar we overwegen of wij die nog wel moeten organiseren.Bron Gelderlander 30-6-2015

Kermis 2016  is op  6 Juni
Meer info: http://www.oswaldus.nl/activiteiten/gilde/