Toeristische Informatie

 Hotel Montferland.

Braamt

's-Heerenberg

Beek

Stokkum

 Zeddam

Hotels

Campings

Restaurants

Lunchroom-Cafétaria

Bed & Breakfast

Café

Bezienswaardigheden

Neem een kijkje op een van de mooiste plekjes van Nederland

Hotel Montferland

Landgoed Montferland, uniek en bijzonder rustig gelegen, en toch maar een paar minuten verwijderd van snelwegen en steden. Een 1100 meter lange oprijlaan kronkelt door het Zeddamse bos. De laatste meters gaan via een steile eenbaansweg, geregeld door stoplichten, omhoog. Eenmaal aangekomen bevind u zich op een 1000 jaar oude en 68 meter hoge vestingheuvel, zo groot als een voetbalveld. Op Landgoed Montferland bevind zich restaurant Graaf van den Bergh, een groot terras met prachtig uitzicht, een open wijnkelder, hotelkamers voorzien van alle gemakken, 3 zalen en een rookruimte annex bar.

Landgoed Montferland bediend diverse doelgroepen: de Saksische Zaal leent zich uitstekend voor meetings en seminars. Deze zaal is uitgerust met alle hedendaagse hulpmiddelen voor een perfecte bijeenkomst. De lounge is voorzien van een vaste dansvloer en een piano, de ideale ruimte voor een diner – dansant, receptie of huwelijksfeest. À la carte restaurant Graaf van den Bergh verwent u met dagverse specialiteiten, zoals, afhankelijk van het seizoen, asperge- en wildgerechten. Bij mooi weer serveren wij u graag op ons lommerrijke terras. Wijn kunt u zelf uitzoeken in ons open wijnkelder met een assortiment van ruim180 wijnen. En mocht u na een digestief, al dan niet met een heerlijke sigaar in onze rookruimte, niet naar huis willen, dan kunt u blijven overnachten…

Adres: Montferland 1 7038EB    Zeddam    Telefoon: 0314651444 Fax:0314652675

Meer informatie  www.landgoed-montferland.nl

 

 

Vanaf 19 oktober staat onze menukaart weer boordevol wildgerechten, zoals carpaccio van hert, gerookte eendenborst, fazant, wild zwijn en hazenrug. De chef-kok struint het bos door op zoek naar eekhoorntjesbrood, oesterzwammen en kastanjes, en onze vinoloog, ook jager, zal de keuken voorzien van vers wild. Uiteraard zijn er naast het wild voldoende gerechten voor de niet – wildliefhebber.

 

 

 

Om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder, organiseren de Natuur- en Milieufederaties jaarlijks de “nacht van de nacht”. Dit jaar vindt de “nacht van de nacht” plaats op zaterdag 26 oktober. In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober gaat de klok een uur terug en kunnen we extra lang genieten van een donkere nacht. Ook dit jaar doen wij weer mee met het 4-gangen “nacht van de nacht” menu. Op een paar kaarsen na zal landgoed Montferland bijna geheel donker zijn. Eten en drinken beleef je compleet anders als je de producten bijna niet ziet. De aankomst is tussen 18.00 uur en 19.00 uur voor een eventuele aperitief. De aanvang van het diner is ca. 19.00 uur. Menuprijs € 49.50 per persoon.

 

 

 

Sinds enige maanden bestaat de Montferland toppen wandelroute. Al wandelend kunt u de 18 toppen die de regio rijk is aandoen. Elke top heeft een naam en een verhaal. Middels knooppunten kunt u de route in etappes afleggen. De totale lengte is 42 km. Kom genieten van de prachtige herfstkleuren die het bos te bieden heeft. Op Landgoed Montferland kunt u voor, tijdens of na de wandeling terecht voor koffie, lunch, diner of een overnachting.

 

Reserveren: info@landgoed-montferland.nl